Europol avertizează – atacuri ISIS în Europa

Hollande-im-Visier-des-ISAutoritățile de poliție europene estimează că după atentatele de la Paris vor mai avea loc atentate grave ale susținătorilor ISIS în Europa. Miliția teroristă are mijloacele pentru a organiza atacuri, se spune într-un raport al Europol.
Autoritatea europeană de poliție, Europol, a emis un avertisment cu privire la atacuri teroriste organizate de miliția jihadistă Stat Islamic în Europa.

ISIS a dezvoltat modalități de luptă pentru a răspândi teroare peste tot în lume, spune directorul Europol, Rob Wainwright, la Amsterdam. Un raport emis de Europol a ajuns la concluzia că jihadiștii au în vizor organizarea de atacuri în Europa.

Există toate motivele să ne așteptăm ca teroriștii inspirați de ISIS sau alte formațiuni teroriste cu bază religioasă să încerce răspândirea terorii în Europa. Iar obiectivul lor este să provoace cât mai multe victime în rândul populației civile. Pericolul de atac este extrem de ridicat în Franța. Acolo pe 13 noiembrie anul trecut 130 de persoane au fost ucise în capitala Paris ca urmare a unor multiple atacuri.

Wainwright a prezentat raportul la finalul întâlnirii miniștrilor de interne din cadrul Uniunii Europene ocazionată de inaugurarea noului sediu Europol pentru antiterorism. Centrul este un important pas înainte, pentru a combate noua formă a terorismului internațional. În acest centru vor lucra 40-50 de experți a căror rol va fi de a facilita în primul rând un schimb mai bun de informații între statele membre.

http://www.n-tv.de/politik/Europol-warnt-vor-IS-Anschlaegen-in-Europa-article16847961.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =