Europol vânează online suporterii IS

57075054

Europol vânează online suporterii IS

Recrutarea de noi jihadiști prin propaganda IS ar trebui să fie suprimată. De aceea va fi formată o unitate specială a Europol. Poliția urmărește conturi ale teroriștilor de pe rețelele de socializare și încearcă să blocheze conturile suspecte.

Autoritatea UE pentru poliție, Europol, vrea printr-o unitate specială să lupte cu propaganda de pe internet a jihadiștilor. Polițiștii vor urmări și bloca înainte de toate conturile de pe rețelele de socializare precum Facebook sau Twitter ale suporterilor grupării jihadiste Stat Islamic, după cum anunță directorul Europol, Rob Wainwright, la Den Haag.

Dacă vor fi identificate conturi problematice atunci autoritățile vor informa administratorii rețelelor. Apoi conturile vor fi îndepărtate în decurs de câteva ore, mai adaugă Wainwright. Europol a ajuns în acest sens la un acord cu cele mai mari rețele sociale.

Unitatea specială ar trebui potrivit datelor să își înceapă activitatea în Den Haag de la 1 iulie și să fie formată din 15 până la 20 de membri. Obiectivul principal al anchetatorilor sunt suporterii IS care zilnic trimit mii de mesaje pentru a identifica și recruta noi jihadiști pentru luptele din Syria și Irak, dar de asemenea și pentru a găsi femei pentru jihadiști.

http://www.n-tv.de/politik/Europol-jagt-IS-Unterstuetzer-im-Netz-article15354071.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 59