Eurostat: Peste o treime dintre romani un isi permit sa iasa in oras nici macar o dată pe luna

iesi-la-masa-cu-o-tipa-5-sfaturi-800x600

Datele publicate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene arata ca mai mult de o treime (35,7%) dintre cetatenii Romaniei nu isi permit, din lipsa de resurse, sa iasa nici macar o data pe luna in oras la un suc sau sa serveasca masa la un restaurant. Mai mult, cifra creste la 43% in cazul persoanelor cu varste de peste 65 de ani.

Procente similare in ceea ce priveste persoanele care nu isi permit sa iasa macar o data pe luna se intalnesc in Ungaria (36,5%) si Bulgaria (30%), dar si in Grecia (20,7%), Malta (19,2%), Irlanda (18,4%) si Lituania (17,4%).

La nivelul Uniunii Europene 13% din populatia de peste 16 ani recunoaste ca nu isi permite sa iasa in oras cu prietenii sau familia la un suc sau sa serveasca o masa, nici macar o data pe luna, din cauza banilor. In acelasi timp, 17,8% din europeni nu isi permit sa participe in mod regulat la o activitate de petrecere a timpului liber.

La polul opus, cel mai bine stau suedezii, doar 1% din populatia Suediei afirmand ca nu isi permite sa iasa in oras in fiecare luna. De asemenea, procente sub 5% ale cetatenilor care nu isi permit sa iasa in oras cu familia sau prietenii macar o data pe luna se intalnesc in Finlanda (1,5%), Danemarca (3,2%), Olanda (3,3%), Cehia (3,4%) sau Luxemburg (4,1%).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =