Eurowings plănuiește o cursă low-cost pe distanță lungă

63228426

De multă vreme concernul Lufthansa amână, acum însă segmentul low-cost se va dezvolta. De ajutor va fi, pe lângă extinderea curselor low-cost pe distanțe lungi și un program cuprinzător de investiții, pentru dezvoltarea capacității.

Piața zborurilor low-cost este extrem de competitivă, iar concernul Lufthansa și-a fixat un obiectiv ambițios. Filiala low-cost, Eurowings, ar trebui să devină numărul trei în Europa pe segmentul low-cost, în spatele gigantului din domeniu, Ryanair, dar și în spatele Easyjet. Dar pentru asta compania are nevoie în primul rând de personal: deja din acest an circa 700 de persoane noi vor fi angajate, în special personal de bord și piloți. În afară de asta până în martie anul viitor toate cele 23 de aparate existente cu 90 de locuri, de tip CRJ-900, vor fi înlocuite cu aeronave moderne de tip A320 de la Airbus, fiecare cu câte 180 de locuri. Vorbim despre o extindere a capacităților cu 100%.

De un an compania aeriană low-cost operează doar sub numele de Eurowings, iar acest lucru a dat bine la clienți, pentru că potrivit declarației responsabilului Lufthansa pentru această divizie, Karl Ulrich Garnadt, aceste zboruri sunt foarte bine ocupate, iar în special pe distanțe lungi zborurile sunt rezervate în proporție de peste 90%.

Entuziasmată de astfel de cifre, compania planifică din acest an să se axeze tot mai mult pe destinații îndepărtate. Din vară Eurowings zboară pentru prețul de 144,99 euro către Boston, iar din luna septembrie a acestui an va zbura pentru 269,99 euro către Miami (tarife pentru o călătorie doar dus). Pe planul de călătorii vor fi introduse și destinații din Caraibe, precum Varadero în Cuba sau Punta Cana ori Puerto Plata din Republica Dominicană. Din luna mai a acestui an compania va zbura și către Port Louis din Mauritius, dar și către obiective din Oceanul Indian. Spațiul asiatic este deja deservit de obiective precum Bangkok sau Phuket.

http://www.n-tv.de/reise/Eurowings-baut-Low-Cost-Langstrecke-aus-article17180166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 18