Evacuarea orașului Aleppo este aproape finalizată

4ca576eaad3cb3cce211b62a49c113ba

Evacuarea din estul orașului Aleppo este în desfășurare. Alți 1500 de oameni au fost evacuați din oraș cu autobuze. Cu toate acestea, operațiunea nu este una ușoară.

Evacuarea din estul orașului Aleppo este în mare parte finalizată. În cazul unor căderi grele de zăpadă 20 de autobuze au fost folosite pentru a scoate 1500 de oameni din fostul avanpost al rebelilor, după cum spune conducătorul forțelor de ajutorare, Ahmad al-Dbis. Printre aceștia se numără și 20 de răniți. Televiziunea de stat a raportat că bărbați înarmați au fost transportați în afara orașului Aleppo împreună cu familiile lor.

Evacuarea ar trebui să se finalizeze în următoarele ore, spune Ahmad Karra Ali de la gruparea rebelă Ahrar al-Scham. Ministrul de Extern rus, Sergei Lavrov, a spus că evacuarea se va finaliza în “una până la două zile”. Locuitorii din estul orașului Aleppo au fost transportați mai la vest în zonele deținute de insurgenți, ca urmare a unui acord.

Autobuzele cu oamenii din cartierele de rebeli au ajuns rând pe rând în districtul Ramussa. Refugiații au ptrecut mai multe ore la temperaturi sub nivelul de îngheț, fără ca autobuzele să fie încălzite. Nu au primit nici un fel de băuturi calde sau mâncare, spune al-Dbis.

Iranul, țară preponderent șiită și aliată cu președintele sirian Baschar al-Assad, a propus la schimb pentru evacuarea din estul orașului Aleppo evacuarea localităților Fua și Kafraja, aflate în regiunea nord-vestică Idlib, controlată de grupări armate. Din cercuri apropiate armatei siriene se aude că peste 1700 de oameni așteaptă să părăsească cele două localități preponderent șiite.

După datele Comitetului Internațional al Crucii Roșii, implicat în evacuare, până acum au fost evacuate 25.000 de persoane din estul orașului Aleppo, care era deținut din anul 2012 de grupări armate. Soldații guvernului sirian au luat la țintă sătpămâna trecută acest important oraș din nordul Siriei și a fost bombardat de forțele aeriene ruse.

http://www.n-tv.de/politik/Evakuierung-Aleppos-fast-abgeschlossen-article19388556.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2