Eveniment artistic realizat de copii cu sindrom Down

Miercuri 05 aprile 2017, Asociaţia Down din Oradea, la invitaţia Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, a realizat o reprezentaţie artistică, o piesă de teatru de păpuşi, intitulată „Turtiţa”, adaptare după un cunoscut basm rusesc. Evenimentul s-a desfăşurat la Creşa Dumbrava Minunată, locaţie în care, de câţiva ani, Asociaţia Down şi-a desfăşurat activitatea.

Acest eveniment face parte dintr-un proiect al Administraţiei Sociale Comunitare Oradea şi al Asociaţiei Down Oradea, prin care se are în vedere sensibilizarea comunității în a accepta şi a susţine integrarea persoanelor cu Sindrom Down, să se acorde şanse egale cu ale celorlalte persoane şi să contribuie la schimbarea unor prejudecăţi vizavi de aceşti oameni speciali. Astfel, acest spectacol reprezintă dovada că persoanele cu Sindrom Down pot ajuta comunitatea, însă depinde de societate să aibă deschiderea să-I primească în mijlocul ei.

Asociația Down Oradea România este o asociație de părinți care are ca misiune asigurarea unei vieți decente pentru persoanele cu Sindrom Down și familiilor lor. Copiii cu Sindrom Down sunt copii speciali care oferă multă iubire şi au nevoie de multă înţelegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − 88 =