Evonik cumpără un concern american

48390083

Deja de multă vreme Evonik vrea să își diversifice afacerile. Acum compania din Essen are succes în căutarea unei noi achiziții.

Concernul de produse chimice speciale, Evonik, a demarat cea mai mare tranzacție din istoria sa. Compania de la Essen a convenit achiziția diviziei Performance Materials a companiei americane Air Products and Chemicals, după cum anunță Evonik. Prețul de achiziție se ridică la aproximativ 3,8 miliarde de dolari.

Evonik se așteaptă, ca urmare a acestei achiziții, la venituri suplimentare anuale de 80 de milioane de dolari și efecte valutare pozitive cu o valoare lichidă de peste 500 de milioane de dolari. Evonik vrea să își întărească propria poziție în segmentul Specialty and Coating-Additive, segment aflat în creștere. Portofoliul de produse și clienți ai Evonik și divizia Performance Materials se completează reciproc, este de părere concernul. De asemenea, Evonik își consolidează în același timp poziția de pe piața din America de Nord prin această achiziție.

Preludiul tranzacției s-a consumat deja din luna martie. Atunci persoane din interiorul companiei au vorbit deja despre realizarea acesteia. Air Products valorează fix 30 de miliarde de dolari și include printre investitori activistul William Ackman. Concernul american a anunțat iarna aceasta despărțirea sa în două entități independente care să fie listate separat la bursă: Materials Technologies pe o parte și gazele industriale de cealaltă parte.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Evonik-kauft-US-Konzern-article17636111.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3