Excedentul spaniol in scadere, aproape de deflatie

Spain's Secretary of State for the Economy Latorre listens to a question at an ecomomic forum in Santander
Excendentul de cont curent al Spaniei a fost de 517 milioane de euro în luna iunie, în scădere de la un excedent de 2,1 miliarde de euro în aceeași lună a anului trecut, potrivit declaraţiei de vineri a Bancii Spaniei.

Deficitul comercial a fost de 1,4 miliarde de euro în luna iunie, comparativ cu un deficit de 100 de milioane de euro in luna iunie a anului trecut, deoarece rata de creștere a importurilor a depășit cea a exporturilor.

Secretarul Economiei Fernando Jimenez Latorre a declarat, joi, că inflația ar putea rămâne negativă în următoarele două luni, dar prețurile de consum se așteptat să încheie anul  pozitiv.

Rata  inflației pentru luna august a prețurilor de consum a scazut  cu 0,5 la sută de la an la an, cea mai mică cifră în aproape cinci ani.

Cu toate acestea, Jimenez Latorre a declarat cifrele recente inflației negativ au fost “temporare”, reflectând o scădere a prețurilor la energie, care  așteapta să recupereze până la sfârșitul anului.

“Nu suntem într-o situație care ne-ar clasifica drept deflație”, a declarat el reporterilor, menționând că cererea internă este în creștere.

http://www.nytimes.com/reuters/2014/08/29/business/29reuters-spain-economy.html?src=busln

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3