Excendentul comercial din zona euro creşte în luna septembrie

2013-04-15T092637Z_1_CBRE93E0Q8H00_3_PORTUGAL-TRADE

Excendentul comercial din zona euro creşte în luna septembrie datorită exporturilor puternice
Un val al exporturilor a amplificat excedentul comercial din zona euro în luna septembrie, mai mult decat dublu comparativ cu valoare lunii precedentă, au arătat luni datele oficiale, arătând spre o contribuție pozitivă a exporturilor la creșterea economică din zona euro, în al treilea trimestru.

Statisticile oficiale ale Uniunii Europene arată că excedentul neajustat al comerțului exterior din cele 18 țări care împart moneda euro a crescut la 18.5 miliarde de euro (15 miliarde de lire sterline), în septembrie, de la 10,8 miliarde cu un an mai devreme și revizuit la 8,6 miliarde în luna august. Rezultatul îmbunătăţit s-a datorat în principal unei creşteri cu 9 la sută de la an la an a exporturilor, față de doar o creștere de 4 la sută a importurilor.

Exporturile UE către Rusia, au scăzut de 12 la sută de la an la an, în primele opt luni ale anului în timp ce importurile din Rusia au scăzut cu 8 la sută. Rusia este principalul furnizor de gaz și petrol al Europei. Eurostat a declarat că valoarea importurilor de energie în Uniunea Europeană, în general, în primele opt luni ale anului au scazut cu 9 la sută, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2013, la un total de 230.6 miliarde de euro.

http://www.nytimes.com/reuters/2014/11/17/business/17reuters-eurozone-trade.html?src=busln

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 24