Există ceva ce bogații și cei săraci au în comun

how-daily-habits-dictate-success

Veti vedea cum obiceiurile de zi cu zi dicteaza succesul, eșecul sau mediocritatea.

Tom Corley a studiat timp de cinci ani activitatile de zi cu zi a 233 de oameni bogați și a 128 de persoane care trăiesc în sărăcie și a descoperit că este o diferență imensă între cele două grupuri, dar şi o asemănare semnificativă.

Atât cei bogați și cât şi cei săraci au efectuat mai mult de 200 de activități zilnice, unele bune și unele dăunătoare, dar fiecare dintre ele erau obiceiuri de zi cu zi. Iată ce a învățat el : “Aceste obiceiuri bogate” sau “obiceiuri sarace” sunt motivul pentru care tu esti bogat, iar săracii s-au blocat în clasa de mijloc. Tiparul vieții tale și viața copiilor tăi sunt determinate de obiceiurile de zi cu zi. Obiceiurile tale zilnice controleaza în mod inconștient comportamentul, gândirea, convingerile și alegerile pe care le faci. Ele determină tipul de casa în care locuieşti, tipul de educație pe care o primesc copiii tăi, nivelul de libertate pe care il ai, posesiunile materiale și nivelul de fericire în viață. Aceasta reflecta cat de importante sunt obiceiurile.

Obiceiurile au un scop. Prin izolarea anumitor funcții repetitive într-o foarte mică zonă, aproape fracționată în interiorul centrului creierului nostru, numită nucleii cenușii, creierul s-a eliberat pentru a extinde și efectua funcții de nivel superior.

Un studiu realizat in 2006 la Universitatea Duke a constatat ca 40 la suta (sau mai mult) din toate activitățile de zi cu zi sunt obiceiuri. Fiziologic, obiceiurile sunt o serie de cai neuronale interconectate, conectate de-a lungul fibrelor nervoase de sub neocortex la un hub nervos central in interiorul nucleilor cenuşii. În momentul în care o cale neuronală devine legata de nucleii cenuşii, acesta este magic transformată de creier într-un obicei permanent.

Fiecare obicei bogat pe care il adăugi în viața ta are un efect cumulativ. Obiceiurile bogate sunt ca o investiție în succesul tău. De-a lungul timpului aceste obiceiuri bogate te duc mai aproape și mai aproape de atingerea succesului. Cu cat mai multe obiceiuri bogate adaugi în timp, cu atat te aproprii mai mult de realizarea adevăratului succes în viață.

http://www.success.com/article/theres-something-the-rich-and-the-poor-have-in-common

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 47 =