Exista doua solutii pentru oprirea efectelor ordonantei de urgenta care dezincrimineaza abuzul in serviciu

IMG_1106

Judecatorul Cristi Danilet a explicat intr-o postare pe Facebook ca exista doua posibilitati ca efectele ordonantei de urgenta adoptate de guvernul Grindeanu marti seara sa fie oprite. Fie sesizarea Curtii Constitutionale de catre Avocatul Poporului, fie sesizarea de catre CSM a unui conflict constitutional intre autoritatile statului.

“Modificările aduse la Codul de procedură penală au și intrat în vigoare noaptea asta, odată cu publicarea OUG. Cele privind modificarea Codului Penal prin OUG (dezincriminarea abuzului si a neglijentei) vor intra în vigoare în termen de 10 zile de la publicare.
https://html1-f.scribdassets.com/9p6u0ob…/…/5-f86dbc3b2f.jpg
Astfel că CCR are timp suficient să se pronunțe dacă: Avocatul Poporului atacă OUG cum că nu există urgență sau dacă președintele CSM sesizează conflictul constituțional între autoritățile statului”, a scris Danilet pe Facebook.

Avand in vedere ca titularul postului de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a demonstrat in ultimii ani ca a jucat de partea penalilor, probabilitatea ca el sa atace la CCR ordonanta in interiorul celor 10 zile e infima. In aceste conditii, solutia cea mai probabila este ca CSM sa sesizeze conflictul constitutional.

CSM are convocata in aceasta dimineata o sedinta de plen.

In plus, mai exista si posibilitatea ca guvernul sa abroge aceasta ordonanta in interiorul termenului de 10 zile. Dar si aceasta posibilitate este infima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 69 =