Experții avertizează cu privire la mărirea salarului minim

59344614

Experții avertizează cu privire la mărirea salarului minim

De la începutul acestui an salariul minim se aplică în Germania la nivel național. Cu unele excepții, efectele negative nici nu se resimt. Experții economici avertizează însă acum că în viitor ar trebui avute în vedere măsuri de precauție la creșteri ale salariului minim.

Cercetătorii economici avertizează față de creșterea rapidă a salariului minim obligatoriu din Germania. Expertul pieței muncii, Ronald Bachmann, de la Rheinisch-Westfälischen Institut für Wirtschaftsforschung (RWI), spune că el ar fi extrem de prevăzător cu următoarea mărire salarială. Introducerea noii limite salariale la 8,50 euro pe oră de la începutul anului a fost efectuată, datorită unei bune conjuncturi, fără un impact prea mare asupra economiei în general. Cu toate acestea, atenția este obligatorie.

O combinație dintre o conjunctură slabă sau rece și un salariu minim în creștere ar putea deveni foarte periculoasă, spune expertul. Atunci costurile cu forța de muncă ar crește și firmele ar avea în același timp o cerere mai scăzută, explică Bachmann. Astfel cererea de forță de muncă ar scădea. Iar dacă aceasta devine în același timp mai scumpă, există un risc foarte mare de apariție a unui val de concedieri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Experten-warnen-vor-Mindestlohn-Erhoehung-article15344726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 39