Experții cercetează accidentele centralelor eoliene

14fa5ca4349871b6d615366ea90c88b2

În decurs de câteva săptămâni un număr mare de centrale eoliene cu înalțime cuprinsă între 4 și 100 de metri au suferit defecțiuni sau au pierdut din rotoare. Asociația de profil a declarat că nu există nici un fel de pericol pentru populație. Există îndoieli în special față de centralele mai vechi.

După mai multe cazuri de defectare a centralelor eoliene, cercetătorii sunt în căutarea cauzelor. Asociația Federală pentru Energie Eoliană (BWE) asigură cu toate acestea că unitățile de generare a curentului electric sunt sigure. Este vorba doar despre câteva cazuri izolate, spune un purtător de cuvânt. Există la ora actuală 26.500 de astfel de unități productive la nivelul întregii Germanii, iar în medie șase dintre acestea se defectează în fiecare an, de cele mai multe ori datorită ruperii unui rotor sau pentru că sunt lovite de fulgere. Este astfel extrem de neobișnuit că în decurs de patru săptămâni s-au defectat patru instalații diferite, spune asociația.

La începutul acestei săptămâni o instalație cu o înălțime de 100 de metri a fost distrusă în apropiere de Hamburg. De asemenea, o altă centrală din localitatea Zichow in der Uckermark a suferit ruperea unui rotor cu o înălțime de 40 de metri. Alte cazuri au fost pe prima pagină a ziarelor înainte de trecerea în noul an: în landul Sachsen o turbină cu o înălțime de 95 de metri din parcul eolian Sitten bei Leisnig și-a pierdut de asemenea un rotor, iar în Süderholz (Mecklenburg-Vorpommern) la mijlocul lunii decembrie o întreagă centrală eoliană cu o înălțime de 70 de metri s-a prăbușit complet.

Anchetatorii verifică acum fiecare caz în parte, spune purtătorul de cuvânt BWE. Cel puțin în cele două cazuri din Sachsen și Mecklenburg-Vorpommern se știe deja că nu există probleme de întreținere. Acum întrebarea cea mai importantă este – care componentă a cauzat problemele? După informațiile existente o pală a rotorului ar fi fost defectă și ar fi cauzat o reacție în lanț.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Experten-untersuchen-Windradunfaelle-article19478361.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 + = 26