Experții își fac griji cu privire la piața muncii

3rfh0432

Experții își fac griji cu privire la piața muncii

Profesioniștii de pe piața germană a muncii pierd deja de multă vreme impulsul. În lunile ce urmează dinamica ar putea slăbi din nou, prognozează economiștii. Multe companii sunt într-o stare de nesiguranță datorită crizei economice globale.

În perspectiva nesiguranței în creștere a multor companii, datorată crizei globale, dar de asemenea ca urmare a salariului minim, economiștii estimează pentru a doua jumătate a anului 2015 o slăbire pe piața muncii. În special numărul mini-job-urilor a scăzut puternic în ultimele luni, multe persoane sunt acum șomere, raportează economiștii de la marile bănci germane într-un sondaj al dpa.

Pentru luna august profesioniștii se confruntă, după ajustări sezoniere, cu o creștere ușoară a ratei șomajului. În prezent vine un mic impuls din partea economiei. Agenția Federală vrea să anunța marțea viitoare cifrele oficiale pentru șomaj.

Nu se dorește dramatizarea situației. Dar oamenii sunt destul de precauți cu privire la dezvoltarea șomajului din lunile următoare, spune Eckart Tuchtfeld de la Commerzbank. Acesta se așteaptă la o scădere a șomajului pe parcursul anului 2015 cu 100.000 de persoane, la fix 2,78 miloane, scădere ce este trecută de asemenea în contul unei bune dezvoltări în prima jumătate a anului. El estimează de asemenea, precum o fac și alți economiști, pentru acest an, doar jumătate din numărul de noi locuri de muncă apărute în anul 2014.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Experten-sorgen-sich-um-Arbeitsmarkt-article15823286.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 53