Experții văd riscuri enorme în online banking

Caprivi-1

Experții văd riscuri enorme în online banking

Afacerile bancare efectuate pe internet și smartphone se bucură de o tot mai mare popularitate. Ramura financiară trebuie să se confrunte tot mai adesea cu atacuri cibernetice. Iar acest lucru îi privește și pe clienți.

Autoritatea germană de reglementare financiară îndeamnă băncile să facă mai multe, să ia atitudine și măsuri în privința digitalizării tot mai mari a unor operațiuni bancare sensibile. Cele mai performante soluții digitale utilizează doar puține măsuri de securitate în timp ce oferă de asemenea o multitudine de riscuri de securitate. Astfel că riscurile cibernetice s-au înmulțit considerabil în ultimii ani, spune reprezentantul Bundesbank, Andreas Dombret, la o reuniune a băncii centrale ce a avut loc la Frankfurt.

Gradul de conștientizare a acestor riscuri se pare că nu este același pe toate nivelele de conducere ale băncii. Aici este necesar ca proiecția sistemelor și protecția datelor de la clienți să fie urgent îmbunătățite, adaugă Drombet.

Președintele autorității germane de supraveghere bancară BaFin, Felix Hufeld, a subilinat faptul că stăpânirea riscurilor cibernetice și informaționale este o condiție de bază pentru bănci pentru exploatarea potențialului afacerilor digitale. Băncile pot rămâne competitive doar dacă acestea pot asigura securitatea la orice nivel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Experten-sehen-enorme-Risiken-article15470871.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 76