expirare eliminata

  1. haltbarkeit-nudeln
  2. Pentru mai putine deseuri de alimente

Mancarea ajunge de cele mai multe ori direct in cosul de gunoi atunci cand aceasta are termenul de valabilitate depasit. Dar acestea de multe ori raman comestibile daca perioada de valabilitate nu este depasita cu mult si daca alimentele au fost pastrate pana atunci in conditii optime. Tarile UE doresc sa efectueze un pas simplu pentru a limita risipa de alimente.

Mai multe state UE doresc sa elimine data de expirare pentru paste, orez, cafea si alte produse alimentare de lunga durata in lupta impotriva deseurilor alimentare. Tarile de Jos si Suedia au propus sa extinda lista de alimente ce nu necesita o data de expirare, iar acest pas trebuie efectuat conform cu legislatia UE. Iar Germania sprijina aceasta initiativa.

Organizatiile de mediu cum ar fi Grenpeace solicita de multa vreme astfel de masuri. Potrivit asociatiei profesionale din Germania (HDE) marcajele “Best before” ar putea fi omise pe viitor la alimente precum ceai, cafea, orez, paste uscate si cascaval. Chiar si astazi aceste marcaje lipsesc pentru alimente precum zahar, sare sau otet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =