Criza financiară și economică din ultimii ani a condus la consecințe grave. De la falimentul Lehman muntele datoriilor a crescut la nivel mondial cu încă aproximativ 40%. Iar băncile își acordă din ce în ce mai puțină încredere reciprocă.
De la severa criză economică și financiară la nivel global se îngrămădesc munți de datorii, potrivit datelor furnizate de Banca Internațională pentru Reglementare. La mijlocul anului trecut volumul total al datoriilor restante estimate la nivel mondial a fost de 100 de trilioane de dolari (aproximativ 72 de trilioane de euro). Acest lucru reiese din raportul trimestrial al organizației umbrelă a băncilor centrale. În comparație, înainte de falimentul Lehman în 2008, muntele de datorii avea un volum de aproximativ 70 de trilioane de dolari în anul 2007.
După criza financiară, guvernele și companiile au emis obligațiuni pe scară largă, iar experții de la BIR explică creșterea bruscă. În fundal au fost în primul rând programele economice și injecțiile de bani pentru salvarea băncilor. Stocul datoriei publice sunt evaluate de BIR până la jumătatea lunii iunie 2013 la valoarea de 43 de trilioane de dolari. Acestea au fost cu aproximativ 80% mai mari decât datoriile de stat cumulate la nivel mondial la nivelul anului 2007. În anii 2007-2013 obligațiunile corporative au avut un parcurs similar. Experții observă o continuă dezvoltare. Comparativ cu anii anteriori, cele mai multe obligațiuni sunt deținute de creditori interni.
http://www.n-tv.de/wirtschaft/Globale-Schulden-explodieren-