Explozie la o conductă de gaz taie alimentarea Italiei

Explozia de la o stație de distribuție gaze naturale în estul metropolei Viena afectează întreaga rețea într-un punct sensibil. Livrările Gazprom din mai multe state europene au fost afectate. Guvernul de la Roma vorbește despre o problemă serioasă în aprovizionare.

După explozia petrecută la o importantă stație de distribuție gaze naturale în Austria, aprovizionarea cu gaze naturale în direcția sudului și sud-estului Europei a fost afectată substanțial. Italia a explicat că a instaurat starea de urgență în sistemul său de alimentare. Distribuitorii și operatorii de sisteme aflate în vecinătate au fost informați imediat, astfel încât să poată fi luate măsuri în timp util.

Cauza exactă a accidentului este încă neclară. Stația de gaze naturale din localitatea Baumgarten, aflată la est de Viena, se numără printre cele mai importante puncte de distribuție din Europa. Instalațiile afectate au fost închise automat prin proceduri de urgență și în prezent sunt nefuncționale, spune compania.

În legătură cu explozia de la granița austro-slovaă, guvernul italian a confirmat că există probleme în livrare. A avut loc un incident la o stație din Austria, motiv pentru care există o problemă serioasă în procesul de aprovizionare, ar fi declarat Ministrul Italian al Economiei, Carlo Calenda. Datorită întreruperii în livrare, ministrul a instaurat starea de urgență energetică.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Gasexplosion-kappt-Italien-Leitung-article20180935.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 94 =