Explozii au scuturat Damascul

După datele activiștilor în apropierea aeroportului din Damasc au existat mai multe explozii. Cauza este neclară. Rapoartele privind un atac aerian nu au fost confirmate până acum.

În cazul unui presupus atac cu rachetă ce ar fi avut loc în Damasc au fost afectate și câteva depozite. Israelul a atacat joi un depozit de arme al miliției șiite Hezbollah din apropierea aeroportului din capitala siriană Damasc, potrivit declarațiilor serviciilor de informații.

În această regiune militară se depozitează mari cantități de arme, pe care Iranul le livrează regulat către aliații săi din Siria, spune un reprezentant al serviciului secret regional. Postul de televiziune Al-Manar ce aparține de gruparea pro-iraniană Hezbollah, a declarat că tancuri cu combustibil ar fi fost de asemenea lovite, dar nu există decese.

O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a declarat că nu poate comenta asemenea rapoarte. Ziarul israelian “Haaretz” a raportat citând surse din opoziția siriană că atacul aerian ar fi scos din uz un aeroport militar. Ministrul Informațiilor Interne, Israel Katz, a spus pentru postul de radio al armatei că atacul corespunde politicii israeliene, care vrea să împiedice Iranul să tranzacționeze armament în Siria.

Din cercurile rebelilor sirieni se aude că un depozit de muniție ar fi fost lovit. A fost vorba despre minim cinci atacuri dar este încă neclar dacă s-au folosit rachete sau bombe lansate din avion. Alte detalii nu există în acest moment. Din zona militară închisă aflată în jurul aeroportului, Iranul furnizează suport și echipamente pentru milițiile care sprijină în acest război armata siriană.

http://www.n-tv.de/politik/Explosionen-erschuettern-Damaskus-article19811634.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 42