Exportatorii de petrol setaţi să discute despre înghețarea producţiei

Iconic+Developement+Lusail+Marina+artists+impression

Liderii mondiali în exportatul de petrol ar putea fi în cele din urmă pe cale de a lua măsuri în urma scăderii prețurilor. Membrii grupului exportatorilor OPEC, împreună cu alți producători de petrol, se întâlnesc în Qatar duminică pentru a discuta despre ingheţarea producţiei. Aceştia doresc să crească prețul petrolului brut, care se află in prezent la jumătate din ceea ce a fost în iunie 2014.

Agenda reuniunii de la Doha, capitala Qatar-ului, este pentru o înghețare a producției. Nu există reduceri cu alte cuvinte, doar angajamentul de a nu mai crește. Dar chiar și această posibilitate a dat un oarecare sprijin pretului petrolului în ultimele săptămâni. La începutul acestui an pretul ţiţeiului Brent a fost de aproximativ 27 de dolari pe baril, unul dintre cele mai importante prețuri de pe piața internațională.

În această săptămână a fost foarte aproape de 45 de dolari, într-o mare măsură, datorită comercianților care au luat în considerare posibilitatea ca unii producători de petrol sunt aproape de a lua un fel de acțiune pentru a impulsiona prețurile. Reuniunea nu este în mod oficial un eveniment OPEC, deși aproape toți membrii grupului vor fi prezenţi. Vor exista, de asemenea, producători din afara OPEC, în special din Rusia. Decizia de a organiza această întâlnire, cu un grup destul de neobișnuit de participanți, reflectă preocupările persistente ale exportatorilor de petrol “, cu privire la nivelul prețurilor și un sentiment că orice acțiune nu trebuie să se rezume doar la membrii OPEC.

Doi dintre cei mai importanți producători mondiali nu vor fi acolo: SUA și China. Ambele țări au mari industrii de producție de petrol, dar ei folosesc aproape tot pentru ei înşişi, și trebuie să importe în plus pentru a-și satisface propriile nevoi. Economiile lor în ansamblu au tendința de a beneficia de pe urma petrolului ieftin, astfel încât acestea nu au un interes comun cu cei care vor fi prezenti la Doha.

http://www.bbc.com/news/business-36040711

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1