Exportatorii germani evită Africa


Anul trecut volumele exporturilor germane către Suedia au fost mai mari decât cele către toată Africa. Companiile raportează afaceri dificile, mai ales cu Africa de Sud și Nigeria.

Africa pierde din importanță pentru exportatorii germani. În anul 2016 au fost vândute mărfuri de 24,5 miliarde de euro pe continent, după cum raportează Biroul Federal de Statistică. Asta corespunde unei cote de două procente din totalul exporturilor. În anul 1990 cota se ridica la 2,4%.

Totalitatea exporturilor germane către Africa au fost mai scăzute decât exporturile germane către Suedia, spre exemplu, explică Biroul Federal de Statistică. Importurile din Africa au însumat un total de 16,6 miliarde de euro, ceea ce corespunde unei cote în importurile totale de 1,7% și este mai puțin decât în 1990 când reprezenta 2,9%.

Asociația Economică Germană pentru Africa estimează că în acest an afacerile pe continent vor fi dificile, în special pe piețele majore Africa de Sud și Nigeria. Incertitudinea politică din Africa de Sud permite produsului intern brut o creștere doar ușoară și determină o dinamică economică redusă, spune directorul executiv Christoph Kannengießer. Nigeria suferă în continuare de pe urma prețurilor reduse la petrol. Cu toate acestea, țara rămâne atractivă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Exporteure-meiden-Afrika-article19809855.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 35