Exporturi record pentru Germania

image

Exporturi record pentru Germania
Echivalentul a 100 de miliarde de euro. În luna iulie au fost exportate atât de multe mărfuri din Germania cum nu s-a mai întâmplat până acum. Mai ales către țările UE care nu au moneda euro, interesul pentru produsele germane a crescut.

Exportatorii germani au spart pentru prima dată în ciuda sancțiunilor împotriva Rusiei, pragul de vvânzări de 100 de miliarde de euro într-o lună. Cele mai multe exporturi merg către alte țări ale UE. În special către țările non-euro, cum ar fi Marea Britanie, care cere tot mai multe bunuri provenind din Germania. Comerțul de export german depășește pentru prima dată pragul de 100 de miliarde de euro. Exporturile înregistrate în Germania au depășit pentru prima dată pragul de 100 de miliarde de euro într-o singură lună. Veniturile exportatorilor germani a crescut în ciuda sancțiunilor din Rusia cu 8,5% în luna iulie, până la suma totală de 101 miliarde de euro, cupă cum informează Biroul Federal de Statistică. Importurile au fost calculate la o valoare totală de 77,6 miliarde de euro. Acest lucru determină un surplus comercial de 23,4 miliarde de euro, reprezentând diferența dintre exporturi și importuri. Iar potrivit statisticienilor, surplusul de luna aceasta reprezintă de asemenea un record. După ajustarea sezonieră și după calendar, cifra ajunge la 22,2 miliarde de euro.

O lună iulie cu neobișnuit de puține zile nelucrătoare a fost anterior marcată surprinzător de comenzile industriale și de producție în creștere, după cum a declarat Ministerul Federal al Economiei. Cea mai mare parte a exporturilor germane a fost în luna iulie, la fel cum se petrece de obicei și în alte state membre ale Uniunii Europene. În aceste țări au fost livrate bunuri în valoare de 56,9 miliarde de euro. Aceasta reprezintă o creștere de 9,6%. În cealaltă direcție au curs bunuri în valoare de 50,4 miliarde de euro, cu 2,6% mai mult decât în anul precedent. Exporturile către zona non-euro, dar aparținând UE, cum ar fi Polonia sau Marea Britanie au închis luna iulie cu o creștere de 15,9% față de luna precedentă.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/aussenhandel-deutschland-knackt-export-rekord-1.2120196

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 34 =