Exporturi slabe ale industriei germane de mobilă

3rgt0243

Exporturi slabe ale industriei germane de mobilă

După un plus puternic în vânzări din prima jumătate a anului industria de mobilă se confruntă cu o răcire a afacerilor. Deja două din trei piese de mobilier vândute în Germania provin din străinătate.

Dificultățile din privința exportului către China și o conjunctură slabă în domeniul construcțiilor frânează industria germană de mobilă. După un plus în vânzări de 4,6% până la suma totală de 8,5 miliarde de euro în primele șase luni ale anului, Asociația Germană a Industriei de Mobilier estimează pentru întregul an 2015 o creștere de doar trei procente.

Devalorizarea monedei chineze yuan ar putea afecta semnificativ afacerile cu China, spune președintele asociației, Axel Schramm. În Germania înseamnă că se vor construi mai puține locuințe noi care să determine o cerere pentru mobilier nou. Anul trecut industria și-a majorat în total vânzările cu 2,3% la 16,4 miliarde de euro.

Pentru producătorii germani de mobilă afacerile merg foarte bine. În prima jumătate a anului proporția de articole de mobilă livrate direct către străinătate s-a ridicat la o valoare record de 31,8%. Pe de altă parte, creșterea importului de mobilier se pare că este o amenințare majoră pentru industria locală. Cota de import a crescut în ultimii zece ani cu 61%. Asociația se așteaptă ca această tendință să continue și în curând două din trei articole de mobilă vândute în Germania vor proveni din străinătate.

Iar oportunități majore sunt văzute de Schramm în prezentarea mobilei pe internet. Aici există pentru președintele asociației multe șanse pentru a deschide clienților dorința pentru articole noi de mobilier.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Exporte-der-Moebelindustrie-schwaecheln-article15831416.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =