Exporturile către statele din Golf, la nivel record

64237927Prețurile reduse la petrol lasă găuri mari în bugetul Arabiei Saudite și a altor exportatori de petrol. Cu toate acestea, firmele germane vând către țările din Golf mai multe mărfuri ca niciodată. Dar acest boom nu se va putea menține pentru totdeauna.

În ciuda prăbușirii prețurilor la petrol, afacerile economiei germane cu statele importante din Golf merg mai bine ca niciodată. Exporturile către Arabia Saudită au măsurat din ianuarie până noiembrie anul trecut 9,1 miliarde de euro. Astfel că acestea aproape că au atins nivelul pe întreg anul 2014, de 9,2 miliarde de euro, ceea ce va reprezenta în mod sigur o valoare record. Asta reiese din datele oferite de Biroul Federal de Statistică.

Exporturile către Emiratele Arabe Unite (UAE) au crescut și ele cu aproape o treime, pentru un total de 13 miliarde de euro. Astfel că recordul din 2014, de 11,4 miliarde de euro a fost depășit în primele unsprezece luni ale anului 2015. Emiratele au reușit să își extindă puternic economia, explică Directorul Afacerilor Externe din cadrul Camerei Germane de Comerț și Industrie, Volker Treier.

În special Dubai s-a remarcat ca un centru important de logistică, transport, centru financiar sau obiectiv turistic, spune Treier. De astfel de proiecte companiile germane profită, de la proiecte de construcții tuneluri până la centrale electrice. Fondul Monetar Internațional consideră că țara va prezenta rate stabile de creștere până în anul 2020, de peste trei procente anual, în ciuda prăbușirii prețului la petrol.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Exporte-in-Golfstaaten-auf-Rekordkurs-article16814336.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 59