Exporturile chineze au scăzut cu 25% în luna februarie

_88632954_gettyimages-71203300

Exporturile chineze au înregistrat cea mai clară scădere din ultimii șapte ani, adăugând la preocupările legate de starea de sanatate în a doua cea mai mare economie din lume. Exporturile au scăzut brusc cu 25,4% faţă de anul anterior, în timp ce importurile au scăzut cu 13,8%. Datele slabe vin pe fondul că Beijing a înregistrat cea mai lentă creștere economică din ultimii 25 de ani.

Congresul Național Popular din China, în prezent în curs de desfășurare în capitală, tocmai a revizuit in scădere obiectivul de creştere pentru 2016.

Cifrele comerciale pentru luna februarie vor aduce noi temeri referitoare la lupta celei de-a doua cea mai mare economie mondială pentru a menține o creștere economică în timp ce pune în aplicare reformele. Cifrele vamale au arătat că exporturile au scăzut la 126.1 miliarde de dolari luna trecuta , in scădere cu 25,4%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, și depăsind estimările pentru aproximativ 15%.

Datele comerciale marchează cea mai slabă performanță, de la criza financiară la nivel mondial din mai 2009. China, adesea menționată ca fiind “motorul creșterii la nivel mondial”, s-a confruntat cu o cererea globală mai slabă pentru bunurile sale, fiind numită ca un indicator al climatului economic global general.

http://www.bbc.com/news/business-35751586

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 54