Exporturile europene în Rusia scad dramatic

putin-eu

Exporturile europene în Rusia scad dramatic
Exporturile zonei euro în Rusia au scăzut cu 14% în perioada februarie- iunie, potrivit ultimelor date oficiale ale Uniunii Europene. De asemenea, datele lunare, publicate luni de Eurostat, au arătat că totalul exporturilor din zona celor 18 țări a scăzut cu 0,5% în luna iunie, adăugând încă un motiv de îngrijorare, în urma datelor lansate săptămâna trecută privind PIB-ul blocului.

Zona euro deţine încă un excedent comercial de 16,8 miliarde de euro în bunuri, cu un surplus raportat de UE, în valoare de 2,9 miliarde de euro. Cu toate acestea, decalajul s-a redus pe ambele fronturi în ultimele luni. Un minimum de consolare însă, poate fi atras de comerțul îmbunătățit cu parteneri din Asia. Zona euro și UE au crescut exporturile către China cu 8% respectiv 10%, cu cifre identice raportate pentru Coreea de Sud.

Eurostat a constatat că exporturile din Marea Britanie au fost cele mai slabe din blocul Uniunii Europene, în perioada ianuarie- mai, raportând o scădere de 11%. Printre cele mai performante națiuni se numără şi ţara noatră, care alături de Republica Cehă şi Polonia, au înregistrat o creştere a exporturilor cu 8%.
http://www.ibtimes.co.uk/europeean-exports-russia-drop-dramatically-1461644

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 61