Exporturile germane cresc în ciuda crizei

img_0127
Economia din multe țări aflate în curs de dezvoltare este tot mai slabă. Acest lucru afectează și exporturile germane. Însă acestea au crescut ușor în luna octombrie în ciuda acestui fapt.

Exporturile germane au crescut ușor în luna octombrie în ciuda multor crize din lume și a răcirii conjuncturii economice din unele țări în curs de dezvoltare. Exporturile de mărfuri au crescut, ajustate din punct de vedere calendaristic și sezonal, cu 0,5% față de luna precedentă, pentru un total de 100,6 miliarde de euro, după cum anunță Biroul Federal de Statistică. În comparație cu aceeași lună din anul precedent, exporturile sunt, cu toate acestea, cu 4,1% mai reduse. Motivul principal este luna octombrie 2015 a avut cu două zile lucrătoare mai mult decât anul acesta.

Importurile au urcat în luna octombrie cu 1,3% față de luna precedentă, pentru un total de 80,1 miliarde de euro. Din perspectivă anuală a existat un declin de 2,2%. Ajustat din punct de vedere calendaristic și sezonier, în octombrie a existat un excedent comercial de 20,5 miliarde de euro. Surplusul din bilanțul comercial s-a ridicat după estimările preliminare ale Bundesbank la 18,4 miliarde de euro.

Asociația de Comerț Exterior BGA și-a înjumătățit prognoza de export pentru întregul an până la un maxim de 2%, pentru că marile țări în curs de dezoltare, precum Rusia sau Brazilia, suferă. Inițial el a estimat pentru acest an un plus de până la 4,5%. În toate colțurile lumii există situații de criză și nu doar la porțile Europei, a motivat președintele BGA, Anton Börner, scepticismul tot mai mare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Exporte-legen-trotz-Krisen-zu-article19287306.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =