Exporturile germane cresc surprinzător de puternic

fbbb0e56fe3c0219ed54ea45885ca35c

Exportatorii germani înregistrează un mare succes în luna februarie. Volumele exportate sunt semnificativ mai mari decât se așteptau experții. În special cererea din partea țărilor UE a crescut foarte puternic.

Afacerile exportatorilor germani au mers mult mai bune în luna februarie datorită cererii puternice din Europa. Exporturile au crescut cu 1,3% în comparație cu luna precedentă, după cum a anunțat Biroul Federal de Statistică din Wiesbaden. Astfel că acestea au crescut de trei ori mai puternic decât se așteptau experții. Înainte exporturile au scăzut pentru două luni consecutive. În luna ianuarie cu 0,6%, iar în decembrie cu 1,3%.

În total companiile au vândut de data aceasta mărfuri în valoare de 99,5 miliarde de euro către străinătate. Ceea ce reprezintă o creștere cu 4,1% față de februarie 2015. Au crescut în special exporturile către alte țări din UE: aici a existat o creștere de 5,5%. De asemenea a existat o creștere în comerțul cu țările care nu sunt în zone euro, precum Polonia sau Marea Britanie, o creștere de 9,3%.

Cererea din interiorul Uniunii Monetare a luat amploare cu 3,3%. Livrările către țări din afara Uniunii Europene, deci și către cele mai mari economii ale lumii, SUA și China, s-au majorat cu 2,0%.

                  http://www.n-tv.de/wirtschaft/Exporte-steigen-ueberraschend-kraeftig-article17418116.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5