Exporturile germane mai slabe decât așteptările

truebe-aussichten-fuer-die

 

Cum stă treaba pentru excedentul comercial german? După luni de lucrări, statisticienii își prezintă acum rezultatele finale pentru anul 2014. Lună de lună au plecat din țară mărfuri în valoare de 93,7 miliarde de euro.
Economia externă a Germaniei s-a dezvoltat anul trecut ceva mai slab decât era de așteptat. După cum reiese din datele Biroului Federal de Statistică, sumele pentru importuri și exporturi din luna ianuarie până în decembrie au fost corectate ușor în jos.

Bilanțul comerțului cu străinătatea care de obicei pentru Germania se soldează într-un excedent comercial, a ajuns după revizuire la suma de 214 miliarde de euro de la 217 cât s-a estimat inițial. Pentru economia germană de export anul 2014 rămâne oricum un an record.

Potrivit datelor corespunzătoare din partea autorităților au fost exportate mărfuri în valoare totală de 1124 miliarde de euro. Volumul total al mărfurilor care au sosit din străinătate către Germania a fost de 910 miliarde de euro.

În cazul exporturilor suma prezentată este cu 9,8 miliarde mai redusă decât s-a calculat anterior. Iar în cazul exporturilor statisticienii au corectat suma cu 6,5 miliarde de euro, de asemenea în jos. În cadrul celei mai mari corecturi a anului au fost de asemenea revizuite rezultatele pentru anii 2012 și 2013.

În medie companiile germane au exportat anul trecut mărfuri în valoare de 93,7 miliarde de euro în fiecare lună. Cifrele autorităților arată impresionante, puterea exportului german continuă să crească, cu toate avantajele și dezavantajele sale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutscher-Export-schwaecher-als-gedacht-article16183656.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 7 =