Exporturile și importurile Chinei au incetinit mai mult decât era de așteptat

_89631947_gettyimages-527564462

Noi temeri cu privire la starea de sănătate a economiei Chinei au fost declanșate după ce datele oficiale au arătat că atât exporturile, cât și importurile au scăzut cu mai mult decât era de așteptat luna trecută. Exporturile au scăzut cu 1,8%, comparativ cu luna aprilie a anului trecut, potrivit cifrelor oficiale. Intre timp, importurile s-au scufundat cu 10,9%, comparativ cu aceeași lună în 2015. Acest lucru marchează al 18-lea declin lunar consecutiv, ceea ce sugerează că cererea internă rămâne slabă în ciuda unei creșteri a cheltuielilor de infrastructură.

Economistii se aşteptau ca exporturile din luna aprilie să scadă cu doar 0,1%, după o surpriză de crestere cu 11,5% în luna martie. Acestia au asteptat, de asemenea, un diapozitiv mai mic în importuri, 5%, după o scădere de 7,6% în luna martie. Creșterea economică în a doua cea mai mare economie din lume a încetinit la 6,7% în primele trei luni ale acestui an.

Aceasta a fost cea mai slabă cifră de la criza financiară, dar activitatea a crescut în luna martie, după ce au fost luate măsurile guvernamentale pentru a da startul creșterii economice, inclusiv cele șase reduceri ale ratei dobânzii de la sfârșitul anului 2014, părea să ajute. Cu toate acestea, cifrele din luna aprilie sugerează că revenirea nu poate fi susținută.

http://www.bbc.com/news/business-36241667

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 93 =