Extinde-ți zona de confort, 6 lucruri pe care le poti face

Din punct de vedere psihologic, zona de confort este o limită mentală artificială în cadrul căreia vă mențineți un sentiment de securitate și din care va este greu sa iesiti. În cea mai mare parte, zona. de confort este o reflectare a imaginii de sine și a modului în care vă gândiți și așteptați ca lucrurile să functioneze.
În cele din urmă, dacă doriti vreodată să realizati ceva demn de remarcat sau în afara spațiului obișnuit, iesirea din zona de confort este o necesitate!

Iată câteva alte lucruri pe care le puteți face:

1.Abateti-va de la o rutină sau obișnuință pe care ați avut-o de mult timp și găsiți o modalitate diferită, poate mai bună, de a o face.

2.Dacă sunteți în mod obișnuit o persoană sedentară, luati o pauză de la citi sau de la computer și găsiți o activitate fizică de care vă puteți bucura și o puteți implica. Dacă sunteți în mod normal foarte activ, învățați să faceti invers, să citiți sau să vă relaxați.

3.Citiți o carte, vizionați un film sau ascultați muzică de un gen cu care nu sunteți familiarizat. Dacă citiți, de obicei, mistere, încercați să citiți o biografie inspiratoare, dacă vă plac filmele de acțiune, încercați o comedie romantică, dacă ascultați doar rock, încercați muzică jazz.

4.Dacă se întâmplă să fii o persoană timidă și ai probleme în a vorbi în fața oamenilor, alatura-te unui grup unde te încurajează să vorbești în public folosind tehnici pozitive și utile. Cu cât veți obține mai multă practică, cu atât te vei simti mai confortabil si iti vei avea mai multa incredere in tine.

5.Mergeți la un restaurant etnic și încercați un fel de mâncare dintr-o cultură diferită de cea proprie. Aceasta vă va stimula gusturile și, eventual, vei deschide o bucătărie complet nouă.

6.Faceți voluntari la misiunea din centrul orașului sau oriunde pentru o zi și o sa realizați cât de confortabila este viața voastra, in același timp ajutand pe cineva.
Avantajele extinderii zonei de confort:
– Îți consolidează bucuria și experiența vieții
– Stimulează activitatea creierului și, prin urmare, stimulează sănătatea mintală
– Crește încrederea în sine
– Te face mai rezistent
– Ajută la prevenirea blocării într-o rutină sau la depresie
– Vă provoacă să vă îmbunătățiți
– Previne atrofia

http://www.essentiallifeskills.net/comfortzone.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 9 =