Extinderea canalului Panama mănâncă mai mulți bani

8567677-Kopie

Extinderea canalului Panama mănâncă mai mulți bani

Anul trecut lucrările de extindere la aglomeratul canal Panama ar fi trebuit să fie terminate. Dar încă se sapă și se betonează. Și de asemenea apar și costuri suplimentare.

Extinderea canalului Panama este de așteptat să fie mult mai scumpă decât s-a planificat inițial. Managerul de proiect Ilya Espino a declarat că bugetul va fi depășit puternic. Șeful managementului canalului, Jorge Quijano, a declarat de asemenea că proiectul va costa mai mult decât inițial.

Consorțiul GUPC a anunțat cheltuieli suplimentare în valoare de 2,39 miliarde de dolari. Un comisionar care mediază între companii și clienții lor a aprobat 227 milioane de dolari până în prezent. Inițial extinderea canalului trebuia să coste 5,25 miliarde de dolari.

Proiectul este împiedicat de întârzierea în construcții, greve și chiar dispute privind costurile suplimentare pentru o lungă perioadă de timp. De fapt în anul 2007 a fost începută extinderea ce trebuia terminată anul trecut. Acum o nouă dată de finalizare a fost alocată pentru anul 2016.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Panamakanal-Ausbau-frisst-mehr-Geld-article14354091.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =