Exxon plătește lui Tillerson 180 de milioane de dolari

img_0448
Înainte să își ocupe postul de Ministru de Externe al SUA, fostul manager al companiei petroliere Exxon – Rex Tillerson – va primi compensații gigant. În același timp el renunță la alte creanțe în valoare de milioane de dolari.

Fostul director executiv al Exxon, Rex Tillerson, nu trebuie să își facă nici un fel de griji de ordin financiar după instalarea sa în cabinetul viitorului președinte american Donald Trump. Concernul petrolier american îi va achita lui Tillerson un pachet de “bun rămas” în valoare de 180 de milioane de dolari americani și va tăia astfel orice fel de legături financiare cu acesta.

Imediat ce Tillerson va fi confirmat ca și Ministru de Externe, compania petrolieră Exxon îi va transfera valoarea actuală a 2 milioane de acțiuni într-un fond independent. Aceste acțiuni ar fi fost obținute de manager pe parcursul unei perioade de zece ani înainte de numirea sa în funcția de director.

Fondului nu îi va fi de asemenea permis să investească în Exxon. Banii vor fi plătiți către Tillerson pe parcursul a zece ani de zile. În timpul acestui timp el nu are dreptul să lucreze în industria de gaze naturale sau petrol. Dacă el se va întoarce în acest domeniu, atunci banii rămași în fond vor fi împărțiți unor organizații caritabile, spun cei de la Exxon.

Tillerson va renunța în schimb la pretențiile sale față de o plată în numerar în valoare de 4,1 milioane de dolari, pe care ar fi trebuit să o primească pe o perioadă de trei ani de zile, dar și la pretenții față de alte compensații. În total el a primit cu 7 milioane de dolari mai puțin decât planul de plată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Exxon-zahlt-Tillerson-180-Millionen-Dollar-article19469406.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 29 =