ExxonMobil nu mai are voie la Rosneft

50701914

ExxonMobil nu mai are voie la Rosneft
La scurt timp după descoperirea cu succes a unui zăcământ de petrol în Arctica, parteneriatul companiei petroliere americane ExxonMobil cu omologul său rus Rosneft primește un aviz nefavorabil. Casa Albă a interzis continuarea cooperării din cauza sancțiunilor.

La câteva zile după descoperirea petrolului din zona arctică, compania americană ExxonMobil obține interdicția de a mai participa la un proiect de dezvoltare împreună cu colegii săi ruși de la Rosneft datorită politicii de la Washington privind sacțiunile. În acest weekend Rosneft a informat că au fost găsite în comun zăcăminte de petrol în Marea Kara. ExxonMobil a confirmat pentru agenția de știri Interfax o declarație a Casei Albe, potrivit căreia lucrările la proiect și toate activitățile aferente sunt afectate de sancțiuni.

ExxonMobil și Rosneft au semnat în 2011 un acord privind exploatarea comună a platoului continental al Mării Kara și al Mării Negre. În schimb 33% din acțiunile proiectului din Marea Kara, unde se află cel mai nordic punct de foraj din lume, ExxonMobil a finanțat cea mai mare parte a forajelor în valoare totală de circa 2,5 miliarde de euro. Cele mai recente sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei datorită politicii Kremlinului față de Kiev interzice exportul de bunuri, servicii și tehnologii pentru producția de petrol, către mai multe companii din Rusia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/ExxonMobil-darf-nicht-mehr-mit-Rosneft-article13695851.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 51