Fabrica de masini de tiparit de la Heidelberg dezamăgește investitorii

IMG_1384
Prin cifrele sale comerciale uzina de la Heidelberg nu a putut să impresioneze pe nimeni. Chiar dacă această companie inclusă în indicele SDax a primit evaluări pozitive din partea analiștilor, acționarii reacționează cu dezamăgire.

Acțiunile Heidelberg Druckmaschinen au suferit joi pierderi substanțiale de curs. Titlurile au cedat 2,5% din valoare. Ele fac parte, împreună cu HHLA printre cele mai slabe valori din Sdax. Indicele de valori reduse a înregistrat doar pierderi ușoare.

Compania și-a îmbunătățit rezultatul în trimestrul al treilea. După aplicarea taxelor rezultatul s-a majorat în lunile octombrie-decembrie cu 18 milioane de euro, după 7 milioane în aceeași perioadă a anului precedent. Profitul Ebitda ajustat a crescut cu 9 milioane de euro pentru un total de 49 milioane.

Vânzările s-au dezvoltat însă mai lent, acestea au scăzut de la 640 la 608 milioane. De asemenea, valoarea noilor comenzi primite a stagnat la 582 milioane de euro. Cu toate acestea, un număr important de comenzi primite după târgul Drupa ce a avut loc anul trecut au fost livrate în trimestrul final, astfel că Heidelberg Druck a beneficiat de un trimestru puternic la final de an.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Heidelberger-Druck-enttaeuscht-Anleger-article19694888.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =