Fabrica de sticlă produce primul VW Golf electric

Fabrica VW de la Dresda va fi dată din nou în folosință. După eliminarea din ofertă a modelului de lux Phaeton fabrica transparentă va fi punctul de lansare al ofensivei concernului.

În fabrica de sticlă a Volkswagen de la Dresda va ieși de pe linia de producție primul Golf electric. Din luna mai vor fi produse 35 de automobile electrice pe zi, după cum anunță concernul. Noul Golf electric, care va fi asamblat și în fabrica de origine de la Wolfsburg, va prezenta o autonomie de până la 300 de kilometri. Producția de la Dresda va porni deocamdată în faza de test.

Fabrica de sticlă a fost o unitate de producție spectaculoasă finalizată în anul 2001 cu scopul de a fi utilizată pentru limuzina de lux Phaeton. Ca urmare a scandalului emisiilor de la VW concernul a investit anul trecut semnificativ mai puțini bani decât în anii anteriori. Astfel că noua generație de Phaeton nu a mai văzut lumina zilei. Asamblarea acestui automobil de clasă superioară a fost sistată în luna martie a anului trecut.

VW a investit un total de 20 de milioane de euro în restructurarea unității de producție de la Dresda. Cu producția modelului E-Golf vor fi angajați la Dresda circa 250-300 de oameni și este doar primul pas în demararea producției. Directorul de la Dresda, Thomas Aehlig, se așteaptă să urmeze și diferite etape de extindere a producției.

Debutul producției la Dresda reprezintă o parte din programul de electrificare a mărcii Volkswagen. Electromobilitatea va deveni un simbol al mărcii Volkswagen. Din anul 2020 compania va porni o ofensivă în toată regula pe piața automobilelor electrice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Glaeserne-Manufaktur-produziert-ersten-E-Golf-article19777985.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 29