Fabricile chineze de oțel produc tot mai mult

Industria oțelului este afectată de supracapacitate, iar China pare să producă tot mai mult. Greenpeace anunță un efect tot mai pronunțat asupra mediului din jurul capitalei Beijing. Companiile chineze sunt acuzate că practică prețuri de dumping.

Spre deosebire de unele promisiuni ale guvernului, firmele chineze producătoare de oțel par să își fi extins din nou capacitățile de producție. Acestea au fost majorate în anul 2016 cu 36,5 milioane de tone, anunță organizația de protecție a mediului, Greenpeace și firma de consultanță Custeel. Acest volum este de două ori mai mare decât întreaga producție anuală a Marii Britanii. Capacitățile au fost extinse în special în trei provincii din jurul capitalei Beijing și au determinat acolo un nivel mult mai ridicat de poluare a aerului.

În China se produce peste jumătate din oțelul de la nivel mondial. Industria este afectată de supracapacitate cuplată cu o cerere tot mai slabă. Firmele chineze producătoare de oțel sunt acuzate astfel de prețuri de dumping.

Conducerea de la Beijing a promis că va reduce producția excesivă de oțel prin închiderea fabricilor ineficiente sau prin comasarea operațiunilor. Potrivit Custeel și Greenpeace, în câteva fabrici capacitatea a fost redusă. Dar au fost deschise și fabrici noi sau unele și-au reluat activitatea. Cercetarea arată că fabricile închise ar trebui demolate, pentru a preveni reluarea activității lor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Stahlwerke-produzieren-noch-mehr-article19700120.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 + = 76