Facebook a introdus noi efecte de realitate augmentată pentru Messenger

Facebook a anunțat recent o nouă suită de instrumente de realitate augmentată pentru Messenger pe care compania le numește “efecte pentru lume”, care în esență permit utilizatorilor să plaseze obiecte 3D reale în fotografii sau videoclipuri. Tehnologia este o extensie a instrumentelor AR pe care Facebook le oferă în prezent, precum abilitatea de a adăuga filtre și măști pentru față în cazul unei fotografii selfie, fiind proiectată să facă din Messenger o aplicație mai interactivă prin sistemul sofisticat de vizualizare prezent pe smartphone-uri. Primul set de efecte reale include o inimă plutitoare, o săgeată și un robot 3D și unicorn, precum și bule cu cuvinte predeterminate, precum “love”, “heart” sau “miss you”.

Ideea este de a face din Messenger o aplicație cât mai distractivă și mai diversă posibil, pentru a putea rămâne competitivă cu Snapchat, iar Facebook speră să mai atragă din publicul mai tânăr care folosește Snapchat. Snapchat a lansat o versiune a acestui produs în aprilie anul trecut, numind-o lentilă pentru lumea reală. Dar Facebook spune că acesta este doar începutul. Compania a lansat pentru prima dată platforma sa AR acum opt luni de zile la conferința F8 a dezvoltatorilor, unde a oferit imagini cu un sistem optic pentru mediul înconjurător în care fiecare obiect poate fi identificat de o cameră de smartphone, similar cu caracteristica Google Lens, dar apoi augmentat folosind software-ul de recunoaștere a obiectelor și animații 3D. O cană reală de cafea poate fi înregistrată folosind aburi virtuali care se ridică din ea, spre exemplu.

Astfel că Facebook concurează nu doar cu Snapchat în acest domeniu, dar Apple și Google la fel, ambele au lansat propriile lor platforme AR în plus față de integrarea caracteristicilor AR în aplicațiile și serviciile lor mobile. Facebook are un dezavantaj în această privință. Compania va avea o bază de date egală cu aproape o treime din populația planetei, dar nu are control direct asupra camerelor din smartphone, de unde accesează cei mai mulți utilizatori rețeaua socială, pentru că nu deține și nu operează un sistem de operare pentru dispozitive mobile.

https://www.theverge.com/2017/12/12/16767664/facebook-messenger-world-effects-augmented-reality-developers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 10 =