Facebook a lansat aplicația Lifestage

big-facebook-a-lansat-aplicatia-lifestage.png

Pentru a concura aplicația Snapchat, care este folosită de foarte mulți tineri, Facebook a lansat Lifestage, un program care permite adolescenților să realizeze un fel de jurnal video prin postarea unor videoclipuri scurte ca răspunsuri la întrebări despre biografia lor, scriu theverge.com și techcrunch.com.

Aplicația a fost realizată de Michael Sayman, 19 ani, manager de proiect în cadrul Facebook care a explicat pentru portalul TechCrunch că a dorit să realizeze o replică a versiunii de început a rețelei Facebook care era restricționată adolescenților. Pentru a reda aproape similar perioada respectivă Lifestage are restricție de vârstă, utilizatorii care au 22 de ani sau mai mult vor putea doar să vadă profilul unui utilizator al aplicației și nu vor putea comunica cu alți utilizatori.

Michael Sayman speră ca popularitatea aplicației Lifestage să crească prin intermediul folosirii acesteia mai ales în liceele americane. Lifestage permite utilizatorului să selecteze liceul în care învață, însă nu va putea vedea ce utilizatori sunt online decât dacă cel puțin 20 de adolescenți care învață în acel liceu folosesc aplicația.

Portalul theverge.com scrie că aplicația a apărut și ca urmare a obsesiei pe care Facebook o are față de platforma Snapchat, care este extrem de populară în rândul tinerilor. În această lună, Instagram, deținută tot de Facebook, a lansat serviciul Instagram Stories pentru a concura Snapchat Stories. Anterior, Facebook lansase mai multe aplicații, precum Slingshot, Riff, Poke, tocmai pentru a reduce baza de utilizatori ai Snapchat, însă fără succes, scrie theverge.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =