Facebook amenințată cu amenzi din partea UE

În cadrul preluării companiei Whatsapp, Facebook a garantat că bazele de date cu utilizatorii celor două companii nu pot fi conectate. Doi ani mai târziu se întâmplă exact ce compania a spus că nu va face. Acum Comisia UE vrea să facă din ei un exemplu.

Autoritățile UE vor, potrivit spuselor unui insider, să pornească o acțiune legală împotriva Facebook și să impună plata unei amenzi substanțiale. Motivul ar fi faptul că, compania ar fi oferit informații incorecte și înșelătoare în urma preluării subsidiarei Whatsapp în anul 2014. Cazul este deja anchetat de șase luni de zile.

Amenda UE ar trebui să fie una substanțială, pentru a face din Facebook un exemplu și pentru alte companii care au astfel de intenții înșelătoare sau pentru companiile care vor să treacă prin filtrul autorităților UE o eventuală preluare. În discuție este vorba despre o amendă în valoare de până la un procent din vânzările Facebook la nivel mondial în anul 2016, ceea ce corespunde unei sume de 276 milioane de dolari.

Cercetările au fost deschise anul trecut în luna decembrie, atunci când Facebook a început să conecteze conturile de Facebook și Whatsapp ale utilizatorilor. Iar compania a declarat în timpul preluării din anul 2014 că nu va face acest lucru pentru că nu există posibilitățile tehnice. Aceasta a fost o condiție preliminară a avizării procesului de preluare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Facebook-droht-Millionenstrafe-der-EU-article19847093.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − = 18