Facebook ar putea lansa anul acesta sistemul de mesagerie “Portal”

Se zvonește că Facebook va lansa anul acesta un dispozitiv video de tip realitate augmentată, spun rapoartele din presă.

Dispozitivul, cunoscut drept “Portal”, va fi controlat prin intermediul comenzilor vocale și include caracteristici de realitate virtuală și augmentată, împreună cu tehnologii de recunoaștere facială.

Rețeaua socială se pare că are planuri pentru un anunț oficial cu ocazia F8, conferința anuală a dezvoltatorilor, care are loc în luna mai, cu planuri pentru livrarea dispozitivului în a doua parte a acestui an.

Incursiunea pe piața hardware pune Facebook în competiție directă cu Amazon și Google, fiecare din ele având difuzoare controlate vocal. Deși au o șansă de a cuceri piața, nici Google Home și nici Amazon Echo nu permit accesul la rețele sociale precum Facebook sau Twitter, în ciuda popularității lor. În schimb, ele sunt utilizate în principal pentru a controla portalul Spotify sau pentru a efectua căutări online pentru rețete sau emisiuni radio.

Portal va sosi pe piață cu o cameră foto cu unghi larg, care poate detecta fețe și să le asocieze cu conturi de Facebook, potrivit unui raport de pe site-ul american Cheddar.com, un nou site de știri din domeniul financiar.

http://www.telegraph.co.uk/technology/2018/01/10/facebook-launch-messaging-device-portal-year/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 83 =