facebook atacat.-:)

  • 1102279689Proces colectiv împotriva Facebook

În Statele Unite ale Americii doi utilizatori au intentat o acțiune în instanță împotriva rețelei de socializare Facebook. Acuzațiile sunt dure. Este vorba de colectarea de date din mesajele private ale utilizatorilor.Rețeaua de socializare Facebook are de a face cu o acțiune colectivă în instanță din partea utilizatorilor, în Statele Unite ale Americii. Se presupune că, compania ar fi interceptat și evaluat sistematic mesajele private ale utilizatorilor în scopul de a împărtăși informațiile altor companii în scopuri promoționale.

În mod concret, Facebook ar fi colectat link-uri către terțe pagini, care erau trimise sau împărtășite de utilizatori prin intermediul mesajelor private de pe platformă. Facebook încerca apoi să urmeze aceste link-uri și încerca să afle mai multe informații despre utilizatori. Aceste informații urmau să fie utilizate pentru publicitate personalizată. Aceste practici au încălcat mai multe prevederi legale privind protecția datelor și legislația în domeniul concurenței. Facebook a anunțat, la cererea presei că, compania consideră acuzațiile ca fiind nefondate și se va opune acțiunii în instanță prin mijloacele ce îi stau la dispoziție.

Acțiunea în instanță a fost depusă de doi utilizatori Facebook în San Jose, California, în numele tuturor utilizatorilor Facebook care folosesc opțiunea de trimitere de mesaje private pentru a împărtăși link-uri către terțe pagini cu alți utilizatori. Numărul utilizatorilor afectați se situează în jurul a câteva milioane, deoarece Facebook are, doar în Statele Unite, peste 166 milioane de utilizatori. Reclamații se plâng de asemenea, că aceste practici ale rețelei ar rupe promisiunea că mesajele private de pe Facebook se bucură de un anumit nivel de confidențialitate.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Smile01-1dg3fzc

Facebook si singuratatea

– De ce este reateaua Facebook considerata a fi ideala pentru persoanele singuratice?
– Pentru ca este singurul loc unde pot vorbi cu peretii, fara a fi considerate nebune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1