Facebook blochează asiguratorii auto

48195482

Pentru un nou plan de asigurare tinerii șoferi britanici ar trebui să dea acces asiguratorului la contul lor de Facebook. Militanții pentru protecția datelor consumatorului sunt acum ușurați, pentru că Facebook interzice acest lucru.

La doar câteva ore înainte de startul oficial al noului plan controversat pentru asigurări, Facebook pune piedică concernului britanic Admiral. Pentru “Firstcarquote”, un plan tarifar care este destinat tinerilor șoferi, clienții ar trebui să permită asiguratorului accesul la contul lor de Facebook. Printr-o evaluare a postărilor și a like-urilor asiguratorul crede că poate evalua riscul pe care îl prezintă clientul și să îi ofere acestuia o reducere corespunzătoare.

Dar Facebook a interzis Admiral o astfel de practică. Sfera privată a oamenilor, inclusiv pe Facebook, este de o importanță deosebită, a declarat compania. Există linii clare de conduită, care nu permit ca informațiile obținute pe Facebook să fie utilizate ca și criterii de selecție. Facebook, care este o companie puternic criticată pe motive de protecție a datelor utilizatorilor, a anunțat în continuare că, condițiile sale de utilizare interzic în mod specific evaluarea informațiilor de pe platformă pentru stabilirea credibilității unei persoane.

“Firstcarquote”, pe care utilizatorii pot să o contracteze printr-o aplicație specială de smartphone, este primul produs de asigurare de acest gen. Cu toate acestea, multe companii, în special cele din domeniul financiar, se interesează de profilul de social media al clienților lor. Firma Kreditech de la Hamburg evaluează bonitatea potențialilor clienți de credite utilizând, printre altele, informațiile de pe conturile de Twitter și Facebook ale utilizatorilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Facebook-blockt-Autoversicherer-article18992071.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 35