Facebook câștigă 4,7 miliarde de dolari

Noile surse de venituri din reclama video asigură companiei Facebook o creștere sănătoasă a vânzărilor, de 79% față de anul precedent, arată actualele cifre trimestriale. În același timp compania vrea să reducă tot mai mult articolele de tip “Fake News” care apar pe platforma sa.

Facebook și-a sporit semnificativ veniturile, profitul și numărul de utilizatori în trimestrul al treilea. În comparație cu valorile anului precedent, excedentul a crescut cu 79% pentru un total de 4,7 miliarde de dolari, anunță concernul american.

Vânzările au crescut cu 47% pentru un total de 10,3 miliarde de dolari. Aceste vânzări au fost generate aproape în totalitate de vânzarea de anunțuri și joacă un rol dominant în afacerile cu publicitate pe smartphone și tablete. Un impuls deosebit a fost creat de concentrarea pe videoclipuri promoționale. Aproximativ 88% din venituri au fost cheltuite pentru anunțuri pe dispozitive mobile. La sfârșitul lunii septembrie Facebook avea un număr de 2,07 miliarde utilizatori activi lunar, cu 16% mai mult decât în anul precedent. Cifrele trimestriale prezentate depășesc cu mult așteptările analiștilor.

Acțiunile au crescut în comerțul post-bursier cu 2,6%. Directorul executiv, Mark Zuckerberg, a avertizat cu toate acestea acționarii în contextul discuțiilor despre “Fake News” că rețelei de socializare îi lipsesc instrumente necesare de control. Administratorii urmăresc în primul rând să elimine abuzurile din interacțiunile online. Se investește atât în securitate, cât și în majorarea profitabilității.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Facebook-macht-4-7-Milliarden-Dollar-Gewinn-article20112445.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 51