Facebook a contribuit la creșterea economiei globale cu 227 miliarde de dolari

facebook-logo

Facebook a contribuit la creșterea economiei globale cu 227 miliarde de dolari în 2014

Facebook a contribuit la generarea unei activităţi economice gigantică în 2014 prin intermediul site-ului social, care are 1.35 miliarde de utilizatori la nivel global, potrivit unui studiu. Raportul Deloitte intitulat Impactul Economic Global al Facebook, a declarat ca sociatatea de networking a contribuit cu 227 miliarde de dolari(196 miliarde de euro) și 4,5 milioane de locuri de muncă în întreaga lume în 2014, prin intermediul canalelor de marketing, dezvoltatorilor de aplicații și furnizorii de conectivitate.

“Studiul nostru constată că Facebook generează o activitate economică mondială semnificativă, ajutând la crearea de noi oportunități prin conectarea oamenilor și a întreprinderilor, reducerea barierelor de marketing, și stimularea inovării”, a declarat Jolyon Barker,directorul general Deloitte la nivel global.

Raportul a adăugat că țara de origine a Facebook, Statele Unite, au obţinut cel mai mare beneficiu, cu o cotă de 100 miliarde de dolari din impactul economic total activat prin intermediul site-ului. Regiunea America de Nord a obţinut 104 miliarde de dolari din impactul economic și 1,2 milioane de locuri de muncă. În timp ce America Centrală și de Sud a avut un avantaj economic de 21 miliarde de dolari și 600.000 de locuri de muncă, Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) au beneficiat de 67 miliarde de dolari, şi 1,5 milioane de locuri de muncă.

Facebook a creat 11 miliarde de dolari în urma activității economice în Marea Britanie, și contribuit la creșterea ocupării forței de muncă cu 154.000. Economia regiunii Asia-Pacific a obţinut un beneficiu în valoare de 35 miliarde de dolari, împreună cu 1,3 milioane de locuri de muncă în 2014 prin intermediul platformei de social networking.

http://www.ibtimes.co.uk/facebook-helped-boost-global-economy-by-227bn-2014-1484237

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 56