Facebook cumpără LiveRail, companie printre a cărei co-fondatori sunt doi români

_76012433_144242484-1

Facebook cumpără LiveRail, companie printre a cărei co-fondatori sunt doi români

Compania a fost fondată în 2007 de către românii Andrei Dunca și Sergiu Biriș împreună cu britanicul Mark Trefgarne, și are birouri în 5 orașe de pe glob. LiveRail deține una dintre cele mai utilizate platforme online pentru monetizarea conținutului video.
Facebook a anunţat că va prelua compania de publicitate video online, LiveRail – o tehnologie start-up, care ajută companiile să plaseze anunțuri mai relevante în videoclipurile care apar pe site-uri și aplicații lor. LiveRail oferă, de asemenea, o platformă de licitare în timp real de marketing care doresc să plaseze anunțuri pe clipuri video online. Firmele nu au dezvaluit termenii financiari, dar unele rapoarte indica faptul ca Facebook ar fi plătit între 400 și 500 milioane de dolari pentru a cumpăra firma.

Publicitatea video online este estimată să crească cu fermitate în următorii ani. În conformitate cu LiveRail, acesta oferă mai mult de șapte miliarde anunțuri video pe lună. Sectorul de anunțuri on-line și de telefonie mobilă a crescut rapid în ultimii ani. Potrivit unui studiu publicat in aprilie, mai mult de 1 miliard de lire sterline au fost cheltuite pe anunțuri mobile numai in Marea Britanie în 2013, o creștere de 93% față de anul precedent. Alte estimări sugerează că veniturile din publicitatea video online sunt susceptibile de a lovi 6 miliarde de dolari în SUA în acest an.

Ca rezultat, un număr tot mai mare de firme, platforme de rețele sociale, mai ales, Facebook și Twitter, au cautat modalități de a atrage mai multe agenții de publicitate. La inceputul acestui an, Facebook a declarat că va începe difuzarea anunțurilor pentru aplicații mobile terțe printr-o nouă rețea de publicitate.
http://www.bbc.com/news/technology-28139912

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =