FACEBOOK CUMPARA

  • Games Game Developers ConferenceDouă miliarde de dolari pentru Oculus

După preluarea WhatsApp Mark Zuckerberg merge din nou la cumpărături. Facebook pune ochii pe Oculus, o companie din California, ce produce un nou tip de ochelari virtuali.  Cu aceștia se spera ca dispozitivele de realitate virtuală ar putea fi produse în masă.

 

Facebook cumpără cu două miliarde de dolari compania start-up Oculus VR, ce vrea să scoată pe piață un nou tip de ochelari virtuali pentru toată lumea. Facebook va plăti 400 de milioane de dolari în numerar, aproximativ 1,6 miliarde de dolari în acțiuni de trezorerie și o suplimentare de aproximativ 300 de milioane de dolari în cazul în care sunt îndeplinite anumite obiective. Oculus va continua să lucreze la ochelarii de realitate virtuală numiți „Rift”. De asemenea, sediul companiei va rămâne la Irvine, California.

 

Aceasta este prima companie de hardware care să fie achiziționată de Facebook. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a explicat faptul că Oculus are șansa de a se alătura celei mai mari rețele de socializare ce a existat vreodată și de a revoluționa modul în care lucrăm, ne jucăm și comunicăm.

 

Oculus nu a livrat până acum nici un produs final pe piață. Cu toate acestea, compania a vândut peste 40.000 de versiuni în dezvoltare ale ochelarilor Rift și s-a bucurat de mare interes în presa de specialitate. Ochelarii virtuali păcălesc utilizatorul prin intermediul a două ecrane mici, separate, ce creează o persepctivă 3D în funcție de mișcarea capului.

 

Noul produs este de așteptat să fie folosit cu precădere în jocuri, dar compania speră la crearea unui pachet complet pentru realitate virtuală ce să poată fi produs în masă. Alte companii tehnologice, precum Sony, au creat dispoztive asemănătoare. Cu toate acestea, nici Sony nici Oculus nu au menționat o dată de lansare pentru produsul final.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Facebook-kauft-Datenbrillen-Entwickle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 66 =