Facebook interzice mesajele care vizeaza vanzarea de arme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Facebook interzice mesajele care vizeaza vanzarea de arme pe reteaua de socializare si Instagram, pentru a reduce astfel tranzactiile ilegale.

Facebook interzicea deja utilizatorilor sa ofere la vanzare medicamente si droguri (inclusiv marijuana), iar compania a anuntat, vineri, ca isi schimba politica pentru a include si armele in categoria restrictionata.

Interdictia se adreseaza persoanelor private. Dealerii autorizati si cluburile de arme pot avea in continuare conturi pe Facebook si Instagram, scrie New York Times.

Cu toate ca Facebook nu este direct implicata in vanzarea de arme, a servit drept forum de negociere in astfel de tranzactii, fara ca persoanele care cumpara sa fie verificate ca atunci cand este vorba despre o vanzare obisnuita la magazin.

Reteaua de socializare cu 1,6 miliarde de vizitatori lunar a devenit una dintre cele mai mari piete de vanzare pentru arme si evolueaza in directia unui site de comert online, care poate facilita tranzactia de bunuri.

Noua interdictie pune in acelasi timp Facebook in centrul unei dezbateri ample in societatea americana, cu privire la controlul vanzarilor de arme, dezbatere amplificata dupa mai multe atacuri armate in scolile americane, soldate numeroase victime.

In ianuarie, presedintele Barack Obama a tinut un discurs in care a promis sa inaspreasca legile ce reglementeaza vanzarile de arme. Drept raspuns, unii au spus ca isi vor face reclama la vanzarea de arme pe Facebook, pentru ca acolo nu sunt ingraditi.

Facebook a mai aratat ca se bazeaza pe vasta retea de utilizatori pentru a raporta incalcarea noilor reguli si ca va indeparta orice postare incalca interdictia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − 81 =