Facebook investigat pentru abuz de putere dominantă pe piaţă

_88539483_gettyimages-512251818

Autoritățile germane investighează reţeaua de socializare Facebook pentru abuz de poziție dominantă pe piață. Biroul Federal al țării suspecteazăcă termeni de confidențialitate ale rețelei sociale care încalcă legislația privind protecția datelor. Se examinează daca dominanţa Facebook înseamnă că acești termeni au constituit, de asemenea, un abuz de putere pe piață. Proba formală este prima de acest gen pentru rețeaua socială. Facebook a declarat că este încrezător că a respectat legea.

“Companiile dominante sunt supuse unor obligații speciale”, a declarat Andreas Mundt, președintele biroului. “Acestea includ utilizarea termenilor adecvaţi de serviciu, în măsura în care acestia sunt relevanti pentru piață.’’ Autoritățile germane lucrează în “contact strâns” cu Comisia Europeană şi autoritățile de concurență ale celorlalte state membre ale UE.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Ricardo Cardoso a declarat că executivul UE a împărtășit opinia biroului german, că simpla încălcare a normelor de protecție a datelor de către o societate dominantă nu constituie în mod automat o încălcare a concurenței.

http://www.bbc.com/news/technology-35706993

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 71