Facebook își dublează profitul

83924757

Nu este nici un fel de știre falsă: Facebook privește către un trimestru record. Concernul american și-a sporit semnificativ profitul la finalul anului trecut. Chiar și creșterea vânzărilor este peste așteptări. Dar cât de activi sunt utilizatorii?

Facebook a crescut puternic și în trimestrul final din 2016 mulțumită anunțurilor publicitare de pe dispozitive mobile și a câștigat de două ori mai mult ca și în anul precedent. Profitul net a urcat la 3,57 miliarde de dolari, după ce operatorul cu același nume al rețelei sociale a depășit în urmă cu an pentru prima dată pragul de un miliard de dolari, mai exact 1,56 miliarde. Cursul acțiunilor companiei a crescut cu peste două procente pe Nasdaq după publicarea anunțului.

Compania americană din Silicon Valley a câștigat o sumă de 1,41 dolari pe acțiune după ajustarea profitului, după ce anul trecut a câștigat 0,79 dolari. Analiștii se așteptau la doar 1,31 dolari pe acțiune.

Vânzările au crescut și ele cu 51% pentru un total de 8,81 miliarde de dolari. Analiștii au estimat veniturile la 8,51 miliarde. Numărul utilizatorilor activi în fiecare lună s-a majorat în trimestrul cu 17%, pentru un total de 1,86 miliarde.

Zilnic au fost activi 1,23 miliarde de utilizatori în medie pentru toată luna decembrie. Aceasta reprezintă o creștere cu 18%. Observatorii se temeau că rivalul Snapchat va atrage mai mulți utilizatori tineri în defavoarea Facebook.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Facebook-verdoppelt-Gewinn-article19683198.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =